Ana içeriğe atla

23 MART 2016 TERAZİ BURCUNDA AY TUTULMASI (BLOODY MOON)


Şimdi benden yıllık harita danışmanlığı almış olanlar bilir, tutulma gibi önemli tarihleri yazarken belirtirim etkileri bir hafta önceden başlar bir hafta sonrasına kadar devam eder diye. Fakat mart ayında iki tutulma yaşıyoruz birisi 9 martta güneş tutulmasıydı, bir diğeri de 23 marttaki ay tutulması. Dolayısıyla bu tutulmaların etkisi yaklaşık bir ay boyunca hissedilebilir, yani mart ayını genel itibariyle çembere almış olan tutulmalardan bahsediyorum.

Normalde terazi; estetiği, güzelliği, ilişkileri, evliliği ortaklıkları, politik ve hukuki konuları, sınırları ifade eder ve sanki çok da ağır etkiler içermeyecekmiş gibi görünür. Fakat bu tutulma aslında koç-terazi aksında gerçekleşiyor, o yüzden de bir nevi kanlı ay tutulması olarak adlandırabiliriz. Aslında esas BLOODY MOON dediğimiz kanlı ay tutulması 2016 eylül ayında gerçekleşecek fakat; bu tutulma da ona benzer açılara sahip olduğu için kanlı tutulma olarak adlandırıyoruz. Tutulmanın en çok hissedileceği zaman 14:00 suları fakat aslında İstanbul için 11:40 gibi başlayıp, 16:00’a kadar etkileri devam edecek. Aslında bu tutulmanın etkileri sadece bir ayı kapsamıyor, 3-4 aylık bir süreci var bunun ve önümüzdeki 3-4 ay dikkat etmemiz gerektiğine işaret. Ayrıca tutulmalar hepimizi farklı farklı noktalardan etkiler fakat duygusal olarak bu tutulmayı en yoğun hissedecekler daha çok yükseleni, ay burcu veya öz burcu (güneşi) başak, balık ve yengeç olanlar diyebiliriz. Bunlar diğer burçlara oranla bu tutulmadan daha fazla etkilenebilirler. Bireysel olarak da akrepler, kovalar, teraziler, koçlar ve ikizler tutulmadan etkilenip gelgitler yaşayabilirler. Tabi dediğim gibi herkesi haritasındaki yerleşime göre bir alanda etkileyecek mesela boğa veya yükselen boğaları da ikili ilişkiler, ortaklıklar, sağlık gibi konularda etkileyebilir. Oğlak, ikizler başak ve terazilerse daha çok iş ve kariyer konularında bu tutulmadan etkilenebilir. Özellikle bankacılık, pazarlama veya finans alanında çalışan oğlaklar daha çok etkilenebilir. Akrepler hırs ve mücadele anlamında etkilenebilir. İç sıkıntıları artarken ,sorumluluklardan birşeylerden uzaklaşmak isteyebilirler. Yay ve balıklar iletişim, yazışma, haberleşme ve aşk anlamında etkilenebilir, mesajlara, e-postalara dikkat. Geçmiş dönemle ilgili duygusal karışıklıklar olabilir. Balıklar öfkelerini kontrol etmeli. Koçlar finansal konular anlamında etkilenebilir. Ruhsal ve fiziksel anlamda yorgun hissedebilirler. Aslanlar ilişki ve maddi konulardan yana etki alabilir, maddi konularda sürpriz gelişmeler olabilir. Kovalar ümidini kestikleri şeylerden sürpriz gelişmeler elde edebilirler. 

HAVA ŞARTLARINA DİKKAT
Tutulma terazinin ilk derecelerinde gerçekleşiyor dolayısıyla hava şartlarında ani değişimler görülebilir. Yani aşırı yağışlar, sel, şiddetli fırtına ve bu yüzden bazı seferlerin iptal edilmesi gibi durumlar olabilir. Ayrıca volkanik patlama, deprem gibi doğal afetler göstergesidir belki de uzak ülkelerde deprem haberleri alabiliriz veya ufak çaplı depremler de olabilir bunlar.

TUTULMA HARİTASINDA ATEŞ GRUBU YOĞUN
Haritada ateş grubundan burçların etkin oluşu sebebiyle ateşli durumlar, patlama, yangın, gaz kaçakları gibi konulara işaret çekiyoruz. Bu yüzden aslında biraz daha dikkatli olmakta fayda var diye uyarıda bulunuyoruz. Sadece bu meydana gelecek bir patlama ya da yangın değil, belki de duygusal anlamda bir patlamanın da göstergesi olabilir. Zira bu tutulma biraz SABIRLI olanın, SAKİN kalanın kazanacağını gösteriyor. Hemen her şeye atılmamalı, panik ve kaos ortamı yaratmaktan da kaçınmalıyız. Aslında bu tutulma biraz da özgürlük göstergesi. Yani özgürlüğe gölge düşürmemek gerekiyor. Kısıtlamamak gerekiyor kendimizi. Yer altı kaynakları, madenler, sınırlar, doğal afetler göstergeleri de var. 

SİYASİ VE TOPRAKLARLA İLGİLİ KONULAR ÖN PLANDA
Tutulmanın terazide gerçekleşmesi hem özel hem de siyasi ilişkileri gündeme getiriyor. Siyasi ilişkiler anlamında partiler arası anlaşmazlıklar, ülkeler arası gerginlikler veya barış elçilikleriyle ilgili gelişmeler, sınırlarla ilgili konular, toprak bütünlüğü, hak, adalet konuları ön planda olabilir. Yöneticiler arasında anlaşmazlıklar, gerginlikler olabileceği gibi yeni bir partinin kurulma sinyalleri de olabilir veya yeni bir siyasi kuruluşun göstergesi olabilir bu durum. Anayasa mahkemesiyle ilgili konular da ön planda. Yargı sistemlerinde ani değişimler olabilir. Başkanlık konusunda sert söylemler olabilir. Aslı astarı olmayan haberler de sağda solda dolaşabilir. Bazı ülkelerin Işid ile bağlantısı olduğunu öğrenebilir veya bağlantısı olduğu bilinen ülkelerden bazı haberler alabiliriz. 

ÖNÜMÜZDEKİ 3-4 AY DİKKATLİ OLMAK GEREKİYOR
Özellikle önemli bir kişinin ölümü/ayrılığı gündeme gelebilir. Güneşle mars arasındaki sert açı, patlama, yangın, büyük kazalar, ateşli olaylar, silah patlamaları gibi şeyleri gündeme getirebilir. Bununla beraber askeri konular, militanlar, şiddet, cinsel konular, kadınlarla ve gençlerle ilgili haberler, eylem/grevler, mühimmat depoları, dini konular, din adamlarıyla ilgili haberler, dini yerler, banka ve finansal konular, hırsızlık, yolsuzluk, kimyasal olaylar, deniz veya uçak kazaları, petrol konuları, sağlık ve kamu inşaları, depremler genel anlamda ön planda olabilir. Tabi bu 3-4 ay yoğun bir süreç dedik belki ama özellikle nisanın ikinci haftasına kadar daha dikkatli olmak gerekiyor, gerisine tekrar göz atarız. 

BARIŞ ELÇİLERİ, BARIŞ DİPLOMATLARI ÖN PLANDA
Barışla ilgili söylemler daha da artabilir. Barış elçileri ön plana çıkabilir. 

FİNANS PİYASALARI, BORSA, BANKACILIK SEKTÖRÜ MERCEK ALTINDA
Bu alanlarda ani değişimler olabilir, iyi bir hesap kitap yapmak gerekiyor özellikle de borsayla uğraşan kişiler için dikkatli olmak bu süreçte çok daha önemli. Yatırım yaparken de geleceğe dönük kararlar alırken de detaylı bir analiz yapılmalı. Finans piyasalarında iniş çıkışlar olabilir. 

HAK, HUKUK, ADALET KAVRAMI 
Attığımız adımlar hak hukuk kurallarına uyduğu sürece, adaletli davrandığımız sürece bir sorun yaşayacağımızı sanmıyorum. Ancak biz nasıl ki adalet istiyorsak kimileri de kendilerince hak hukuk arayışına girebilir bu süreçte. Bazı şeylerin kendi hakları olduğunu savunabilirler. Kültürel / etnik konular, mezhepler, dinle ilgili konular da ön planda bu tarz konularla ilişkili gelişmeler olabilir. Şehirler de dikkatli olunması gerektiğine işaret eden açılar var. Yani şehirler, büyük yerleşim yerleri gibi. Ayrıca hukukçular, avukatlar, diplomatik konular da mercek altında. 
Cinsel konularla ilgili üzücü haberler devam edebilir. Kadınlar ve gençlerle ilgili haberler olabilir.
Spor ve ünlüler camiasını ilgilendiren haberlerin de göstergesidir. Spor kulüpleriyle ilgili gelişmeler olabilir. 

İLİŞKİLER DE MERCEK ALTINDA
Özellikle evliliklerde gerginlikler, boşanma vs gibi şeyler yaşatabilir bu ay tutulması. Ama bununla beraber venüsün balıkta oluşu ROMANTİZM göstergesidir dolayısıyla ilişkisinde sorun olmayanlar, romantik bir süreç yaşayabilirler bu sırada. Veya yeni ve yoğun duygusallıkta bir ilişkiye başlatıcı etkilere de sahip diyebiliriz. Birileri sayesinde biriyle tanışabilir veya birilerini biriyle tanıştırabilirsiniz aşk ilişki anlamında. Veya evlilik beklentiniz varsa kimileri bu süreçte evlilik teklifi de alabilir veya evlililik hazırlığı yapabilir.  Sevgi, şefkat, merhamet ön planda. Ancak çok fazla hayalci olmamalı, gerçekleri göz önünde bulundurmalıyız
Hep olumsuz şeyler olacak değil ya…  Umarım Ankara’daki bu büyük patlama son bulur ve ay tutulmasının bu zorlayıcı etkilerinin göstergelerinden biri olarak kalır, bir diğerini yaşamayız inşallah.

MODA, ESTETİK, SANAT ÖN PLANDA
Dediğim gibi Türkiye ve dünya açısından bazı olumsuz etkileri olsa da aslında hepimizi olumsuz bir şekilde etkileyecek diye bir şey yok. Terazi venüs tarafından yönetilen bir burç olması dolayısıyla burada gerçekleşen ay tutulması da venüsyen alanlarda gelişmelere işaret ediyor. Venüs neydi güzellik kraliçesi dediğimiz gezegendi. O halde bu süreçte estetik operasyonlar, kozmetik sektörü, güzellik adına yapılacak yatırımlar, ifadeyi değiştirmek kaş değişikliği/saç değişikliği yapmak, farklı bir tarz yaratmak, modayla ilgilenmek, sanatsal aktivitelerde bulunmak, yeni bir hobiye yönelmek veya bir eğitime/kursa başlamak da ay tutulmasının göstergeleri arasında. Fashion week’in bu hafta olarak seçilmesi de bence doğru bir zamanlama. Her ne kadar ülke olarak zor günlerden geçiyor olsak da birilerinin bir şeylere devam etmesi ve üretmesi gerekiyor. Modayı da yakından ilgilendiren böyle bir ay tutulması varken, üretmeye, sanata devam etmek doğru bir karar. Sadece modacılar değil, sanatçıları ve müzisyenleri de etkileyen bir tutulma bu. Ayrıca eğer moda veya tekstille ilgilenen biriyseniz ve bu anlamda ticarete atılmak istiyorsanız bu tutulmayı değerlendirin derim, bu anlamda pozitif etkilere sahip. 

SAĞLIK OLARAK DA DİKKATLİ OLUNMALI
Geçen 9 mart güneş tutulmasında gerçekleşen ayak ağrıları hafiflemiş bir şekilde belki biraz daha devam edebilir. Bu süreçte baş ağrısı veya sindirim problemleri çekilebilir. Böbrekler, boşaltım yolları hassas olabilir bu yüzden böbreklerde taş vs gibi sorunlar yaşanabilir, dikkatli olmalı. Bol su içilmeli. Yine bel, boyun ağrıları olabilir, fıtık problemi olanlar dikkat etsin. Burun baş boyun hassastır, ağrılar artabilir. özellikle sinüzit veya migreni olanlar dikkatli olmalı. Sinir sistemimiz de bu süreçte hassas. Ayrıca tembellik ve uyku haline de sebep olabilir. 

ÖZGÜRLEŞİN
Bu ay tutulması size fazla gelen, arınamadığınız, zorluk çektiğiniz her ne varsa bunları atın, uzaklaştırın diyor. Önünüzde engel duran her ne varsa bu engelleri ortadan kaldırın, kısıtlamayın kendinizi, özgürleşin. Yani zorlandığınız ilişkiyi bitirmek veya geçmişe elveda demek için iyi bir zamandır. Geleceğe bakın, umudunuzu kaybetmeyin de diyor. 

ACELECİ OLMAYIN, HEMEN ESİP GÜRLEMEYİN, KENDİNİZİ SAKİNCE İFADE EDİN
Bu tutulma sebebiyle hemen esip gürleyebilir bir anda ateş saçabiliriz fakat sakin olmak gerekiyor. Özellikle ilişkiler anlamında iletişimi doğru kurmalı, karşınızdakini dinlemelisiniz, biraz anlayış göstermeli ve ılımlı hareket etmelisiniz. Her şeyi ben bilirim diye hareket etmemek gerekiyor. Biraz agresif bir süreç çünkü kafamıza eseni yapabileceğimiz bir süreç. O yüzden dediğim gibi sakin olmak en önemlisi. Bu süreçte eğer sorun yaşadığınız şeyler varsa güvendiğiniz kişilerden yardım alın, kafanıza takılanları sorun, size birilerinin yardımcı olmasına engel olmayın, nasılsa ben hallederim demeyin. Belki bir başkasının dışarıdan gördüğü biçimde destek oluşu da birçok şeyi değiştirebilir. Tabi herkeste yardım alın demiyorum sadece GÜVENDİKLERİNİZDEN.

AY TUTULMASI TÜRKİYE’NİN 4. EVİNİ ETKİLİYOR
Aile, yuva evi dediğimiz 4. evde gerçekleşecek olan bu tutulmayla açık açık toprak bütünlüğümüz, sahip olduklarımız, yuva, aile konuları ön planda. Daha güvenli ve yarını düşünerek yatırımlar yapılabilir, ona göre bir adım atılabilir veya yuva değişikliği söz konusu olabilir. Yani Yuva derken burada Türkiye’yi kastediyoruz bir nevi. Yani kimimiz Türkiye’den ayrılmayı düşünebilir veya kimimiz de eviniz, yuvasını terk etmek, yer değiştirmek durumunda kalabilir. Bu süreçte en önemlisi de kendimizi huzurlu ve mutlu hissedebilmek için korku ve endişelerimizden arınmamız gerektiği. Öncelikle kendi içimizde doğru ve yanlışları tartmalı ve bir başkasına muhtaç duymadan nasıl mutlu oluruzun cevabını bulmaya çalışmalıyız. Aile ilişkilerinizi düzenlemek de bu süreçte önemli görünüyor. Tabi toprak bütünlüğü, sınırlar, vatan, emlak sektörü de ön planda

İşte böyle bir ay tutulması var 23 mart çarşamba günü. Etkilerini çoktan hissetmeye başladık bile. Umarım olumlu taraflarından, sanatından, güzelliğinden, adaletinden, barışından, sevgisinden, huzurundan etkilenir, ateşli gücünü bir daha hissetmeyiz. 

Herkese barış, huzur, sevgi, sağlık, başarı ve mutluluk dolu yarınlar dilerim.

Sevgiler,
AstroSero
instagram:astrosero




















Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SATÜRN RETROSU, MERKÜR RETROSU, 11 NİSAN DOLUNAY ETKİLERİ VE 16 NİSAN REFERANDUMU

NİSAN AYINDA GÖKYÜZÜNDE YOK YOK! 6 Nisan’da satürn retrosu başladı 26 Ağustos’a kadar bu retro devam edecek. 9 Nisan’da merkür retrosu başlıyor, 4 Mayıs’a kadar devam edecek.  Venüs retrosu da hala devam ediyor, 15 Nisan’a kadar da devam edecek.  11 Nisan’da terazide dolunay gerçekleşiyor.  Ve bu kadar retroların olduğu bir dönemde bir referandum gerçekleşecek. Sonuçlar ne olursa olsun retrodan etkileneceği kesin!  SATÜRN RETROSU  İlk olarak; SATÜRN RETROSU bazı şeyleri daha net görmemizi sağlayacak. Satürn hep engelleyici, kısıtlayıcı gezegenmiş gibi düşünülür fakat çok fazla retronun sizi kısıtlayacağını düşünmüyorum, yani en azından çok fazla fark etmeyeceğiz çünkü uzun zamandır aslında kısıtlamalar, engeller söz konusuydu. Satürnün yay burcunda retro harekette bulunması yayın sembolize ettiği konuları etkileyecek. Yayın sembolize ettiği konular neler?  Özgürlük, küçük grupların bağımsızlığını ilan etmesi, seyahat, ulaşım, eğitim, akademik kariyer, yüksek öğ

9 TEMMUZ OĞLAK BURCUNDA KANLI DOLUNAY! (TÜM BURÇLARA)

Merhabalar, 9 TEMMUZ’da, sabah 06:06’ da  oğlakta kanlı denilebilecek bir DOLUNAY gerçekleşecek.  Her zaman söylediğim gibi, yine bu dolunayın sadece oğlakları değil; tüm dünyayı, insanlığı etkilediğini tekrar belirtmek istiyorum. Fakat hepimizi farklı farklı evlerden etkileyecek. Mesela Türkiye’yi ortaklık ve evlilik evi dediğimiz 7. evden etkileyecek.  Neden kanlı dolunay diyoruz? Çünkü bu dolunay mars ve plüton etkilerini hissettirecek. Yani hırslı, cesur, mücadele etmek isteyen, kıskanç, inatçı, ciddi bir dolunay bu.  Bazı alanlar açısından bize mücadele yeteneği kazandırıp, istediklerimiz için sonuna kadar savaşmamız gerektiğini öğretecek.  Ticaret, iş, kariyer, para konularında mücadele edilmesi gerektiğini ve gereksiz münakaşalara girilmemesi gerektiğini gösterecek. Tartışmaya çok açık bir dolunay. Hemen hemen herkesin birbirine saldırmak isteyeceği, birbirini kıskanabileceği, dişlerini göstereceği, kin, öfke, kibir gibi kötü duyguların açığa çıkabi

21 AĞUSTOS 2017 TAM GÜNEŞ TUTULMASI VE ETKİLERİ

Herkese merhaba!  21 Ağustos günü merakla beklediğimiz güneş tutulması gerçekleşecek! Ülkemizden gözlemlenemeyecek olan tutulma Amerika, KB Afrika, KD Asya, Avrupa’nın batısı gibi pek çok yerden gözlemlenebilecek. Tutulma aslan burcunda gerçekleşiyor ama tabii ki sadece aslan burçlarını etkilemiyor, tutulmanın ana konuları aslan etkisinde. Tutulma Amerika’yı çok önemli ölçüde etkileyebilir. Amerika’nın hayatında çok önemli başlangıçlara sebep olabilir. Amerika’nın yakın gelecekte alacağı kararlar, tüm dünyayı etkileyecek nitelikte olabilir. Ülkemize bakacak olursak, Türkiye’nin 3.evini etkileyecek bir tutulma. Türkiye saatiyle 21:20 civarında max seviyeye çıkacak.  Ülkece kibirli, egolu bir tavra bürünebiliriz önümüzdeki 1 ay boyunca.  Tutulma iklim değişiklikleri, ufak tefek deprem, yangın, sel, yoğun rüzgarlar ile ilişkili olabilir. Tutulmadan sonraki 1 ay boyunca bu tarz olaylara açık olunabilir, dikkat etmekte fayda var.  Sağlık olarak kalp, dolaşım sistemi