Ana içeriğe atla

20 HAZİRAN 2016 YAY DOLUNAYI VE BURÇLARA ETKİLERİ





Bir süredir yoğunluğumdan ötürü burada yazı yazmaya fırsat bulamamıştım ama güzel bir yazıyla döneceğime söz verdim soran takipçilerime. Umarım beğenirsiniz :) Hadi başlayalım…

Yay dolunayı biraz ikilemli bir dolunay yani bu dolunay sürecinde kendimizi iki arada bir derede hissedebiliriz. Bazı konularda karar vermemiz zorlaşabilir. Bitirmek isteyip bitiremeyebiliriz veya başlamak isteyip başlayamayabiliriz. Çok net olamayacağımız bir süreç açıkçası. Dahası sınırlandırılmaya, kapalı mekanlarda kalmaya da katlanamayabiliriz. Bu yüzden tavsiyem yeni yerler görüp, gezip, yeni şeyler keşfetmenizden yana. Kendinizi kapalı mekanlara kıstırmayın, açık havada bulunup yayın özgürlüğünü, neşesini üzerinizde hissetmeye başlayın. Çok kalabalık mekanlardan ziyade daha huzurlu, denizi, yeşili bol alanlarda bulunmak da daha iyi hissettirecektir. 

Bu dolunay çok da tembellik yapma zamanı olmadığını gösteriyor. Çalışmak, emek vermek gerekecek. Çaba verdiğimizi görmek istiyor aslında. 

Ülke genelinde bakarsak sağlık konusu mercek altında. Belki hastanelerle, sağlık konularıyla ilgili konular gündeme gelebilir. Yaz sıcaklarının da artmasıyla ne yiyip içtiğimize dikkat edelim. Bulaşıcı veya salgın hastalıklara da açık bir dönem olabilir. İçtiğiniz suya bile dikkat edin derim. Mide ve bağırsak problemlerine de sebep olabilir. D vitamini de alalım ama dikkat etmeye özen gösterelim. Hele ki benim gibi aşırı beyaz tenliyseniz bu yaz günlerinde işiniz birazcık daha zor. Bir yandan bronzlaşma isteği bir yandan kızarma endişesi. Neyse aşamalara dikkat edelim… Tabi güneş sadece bizi kavurmuyor, tabiat ana da kavruluyor. Umarım ki bu yay dolunayı yangınlara sebep olmaz. Kuraklıkla terbiye etmez bizi… 

Dolunay süreci büyük şirketlere de işaret ediyor gibi. Belki büyük şirketlerin bazılarında maddi olarak sıkıntılar, kapanmalar, işten çıkarmalar, ortaklıkla ilgili zedelenmeler veya mecburi yeni ortaklıklar gibi şeyler gündeme gelebilir. 

Büyük Kare açısı sebebiyle de biraz ülke olarak dikkat etmemiz gereken bir sürece giriyoruz. Maddi olarak gelir ve giderlerinizi kontrol altına alın. Avrupayla, yurtdışıyla ilişkilerde bazı anlaşmazlıklar, engeller olabilir. Özellikle yurtdışı bağlantılı anlaşmalarda işinizi sağlam kazığa bağlayın derim. 

Hava yollarıyla ilgili de bazı durumlar söz konusu olabilir. Daha çok askeri uçak veya helikopterlerle ilgili durumlara işaret olabilir. 

Dini konularla ilgili tartışmalara girmemeye özen gösterilmeli bu ara. Gerçi yay dolunayının din, ibadet konularıyla da ilişkili olduğunu düşünürsek son Firuzağa olayındaki sebebin bu dolunay etkisinden olduğunu söyleyebiliriz. Yine de bu süreçte din, ibadet konularıyla ilgili çok fazla tartışmaya girmemek lazım. 

Güvenlik konularında da bazı sıkıntılar olabilir ama umuyorum ki olmaz her türlü önlem alınır ülkemizin genelinde. 

Ayrıca uzak yerlere seyahatler için de yay dolunayının özgürleştirici etkisinden faydalanabilir, yeni insanlar, yeni kültürler keşfedebilirsiniz. 

Hadi şimdi burçlara göre etkilerinden bahsedelim. Bakalım bu dolunay bu hafta burçları nasıl etkiliyor? (Mutlaka yükselen burcunuzu da okuyunuz).

KOÇ VEYA YÜKSELEN KOÇLAR

Bu dolunay süresince yani bu hafta da diyebiliriz, kararsızlık peşinizi bırakmayabilir. Eğer zorlandığınız konular varsa güvendiğiniz insanlara danışmaktan çekinmeyin.Bu süreçte aile hayatınızda önemli bir yer oluşturabilir fazla sosyalleşmektense ailenizle daha çok vakit geçirebilirsiniz. Zorlayıcı durumlar karşısında lütfen sakin kalmaya özen gösterin. Şayet iş arayışındaysanız yurtdışı bağlantılı iş teklifi alabilirsiniz. 


BOĞA VEYA YÜKSELEN BOĞA

Maddi konularda biraz açılmanıza ve lükse, konforunuza daha çok para harcamanıza sebep olabilir. Ticaret, eğitim, seyahat konularında şanslı görünüyorsunuz. Şayet boşanma durumları olanlarınız varsa nafaka vs konularında lehinize gelişmeler yaşayabilirsiniz. Seyahatler için de destekleyici açılara sahipsiniz, yeni yerler görmek size iyi gelecektir. Eğitim, yurtdışı konularında güzel gelişmeler yaşanabilir. 


İKİZLER VEYA YÜKSELEN İKİZLER

Bu dolunay sizin evlilik, ortaklık evinizi etkilediği için ilişkiler konusunda şaşırtıcı gelişmeler olabilir. Hayatınızda bu anlamda bazı değişimlere hazır olun, karar vermeniz gerekebilir. Şayet hayatınızda biri varsa ve sorun yaşarsanız biraz sakin kalmanız gerekiyor. bu sorunlar sizi belki de kararsızlığa itebilir ama iyice düşünmeden karar almayın derim. Maddi konularda ise daha iyi imkanlar elde edebilirsiniz. Yeteneklerinizi paraya çevirmenin vakti. 


YENGEÇ VEYA YÜKSELEN YENGEÇ

Sağlık konusunda biraz dikkatli olmanız gerekiyor. Kariyer, iş konularında şartlar değişebilir ancak bunlara ayak uydurmanız gerekiyor. Mesela iş yükünüz, sorumluluklarınız artabilir.  Çok çalışmanız gerekebilir ancak bunun karşılığını almadığınızı düşünebilirsiniz. Seyahate çıkacaksanız iyi bir şekilde organize olmalısınız, her ayrıntıyı dikkate alın. Çalışma arkadaşları, müşteriler veya işle ilgili durumlarda ani gelişmeler olabilir. 


ASLAN VEYA YÜKSELEN ASLAN

Dolunay aşk, flört ve çocuklar evinizde, dolayısıyla aşk hayatınızda ve çocuklarla olan ilişkilerinizde bazı gelişmeler olabilir. Bu süreçte daha çok sosyalleşip, eğlenceye vakit ayıracağınız için hem ekonomik anlamda harcamalar artabilir hem de şayet çocuğunuz varsa kendisine biraz daha vakit ayırmanızı isteyebilir. Ayrıca hamile olan varsa bu süreçte güzelce dinlenmeli. Yurtdışı seyahatleri ve bu seyahatlerle bağlantılı konserler, etkinlikler size iyi gelebilir. 

BAŞAK VEYA YÜKSELEN BAŞAK

Bu hafta dolunayla beraber sosyalleşiyorsunuz, kalabalık ortamlara girebilir, dostlara vakit ayırabilirsiniz. Aile, ev, yuva konularıyla da ilgilenmeniz gerekebilir. Meslek, iş konularında ise çok hızlı ve sabırsız hareket etmemelisiniz biraz zamana bırakmalısınız. Hedeflerinize, ideallerinize odaklanmanız gereken bir süreç. Yeni bir eve geçmek için de olumlu. Önemli kişilerden destek alabilirsiniz. İş konuları da olumlu gözüküyor sadece sabırlı olun.


TERAZİ VEYA YÜKSELEN TERAZİ


Yurtdışı, seyahat, tatil, eğitim konularında planlarınızı önceden yapın, karışıklık olmasın. Yer değiştirme, aile konuları ön planda olabilir. Yolculuklarda dikkatli olmaya özen gösterin. Bazı konularda kararsızlık yaşayabilirsiniz, güvendiğiniz kişilerden mutlaka akıl alın. Kariyer eviniz önemli ölçüde etkilendiği için iş proje konularında da öne çıkabilirsiniz. Sizden farklı düşünen insanlara karşı çok acımasız olmayın derim. 

AKREP VEYA YÜKSELEN AKREP

Dolunay sizi maddi konulardan yana etkileyebilir. Bu konularda bazı şaşkınlıklar, ani gelişmeler olabilir. İş değiştirme durumları söz konusu olabilir. Yurtdışı, seyahat, eğitim konularında yaratıcılığınızı kullanabilirsiniz. Aşk konularında güvensizlikler olabilir. Sağlığa biraz dikkat edilmesi gerekiyor. Medya, ticaret konularında ise girişim yapmak için uygundur. Ayrıca farklı bir dil öğrenmek için de destekleyici. 


YAY VEYA YÜKSELEN YAY

Dolunayın burcunuzda gerçekleşiyor olması sizi fazlasıyla kararsızlığa itebilir. Psikolojik olarak çok inişli çıkışlı olabilirsiniz, biraz sabırlı olmalısınız. Karar alırken güvendiğiniz kişilere danışabilirsiniz.  Önemli konularda yatırım veya değişiklik yaparken dikkat etmelisiniz. Ancak şayet iş değiştirmek istiyorsanız bunun için önemli ve destekleyici etkilere sahipsiniz. Biraz yaratıcılığınızı ve yeteneklerinizi ortaya çıkarabileceğiniz alanlara yönelirseniz daha iyi hissedebilirsiniz kendinizi.


OĞLAK VEYA YÜKSELEN OĞLAK

Çalışma arkadaşlarınız, yöneticiniz veya müşterilerinizle ilişkilere biraz dikkat etmelisiniz. Çok fazla kendi bildiğinizi okumaya hevesli bir dönemden geçtiğiniz için birilerinin yönlendirmesine, emirlerine asla gelemeyebilirsiniz. Sağlığa biraz dikkat etmelisiniz. Sabırlı olmalısınız. Zorlandığınız, bağımlı olduğunuz şeyleri bırakmak için iyi bir zaman. Ayrıca ilişkilerde karşılıklı konuşmaları çatışma haline getirmemeli daha sabırlı ve anlayışlı olmalısınız. 


KOVA VEYA YÜKSELEN KOVA

Ekonomik anlamda şanslı olduğunuz bir süreç. Yeni bir araba ev gibi büyük şeyler alınabilir veya lükse harcama yapılabilir.  Şayet çocuğunuz varsa onunla ilgili harcamalar yapabilirsiniz. Çok karamsar ve endişeli hareket etmemeli biraz daha umutlu bakmalısınız hayata. Sağlığa da bu süreçte daha çok önem vermeniz gerekebilir. Hayatınıza yeni insanlar katılabilir. Flörtöz etkilere açıksınız. 


BALIK VEYA YÜKSELEN BALIK


Bu süreçte kariyerle ilgili konularda büyük girişimler, değişiklikler yapmamaya özen gösterin. Ancak kendiliğinden gelişen bazı durumlar olabilir bunlar da maddi anlamda size fayda sağlayabilir. bu süreçte aşk konusunda daha fazla netlik ve dürüstlük isteyebilirsiniz. İlişkilerde de bu tarz konular gündeme gelebilir. Eğlenceye, sanatsal konulara, çocuklara daha fazla vakit ayırmak sizi iyi hissettirecektir. Hem kendi hem de çevrenizdeki insanların sağlığına dikkat. 


Umarım hem kişisel hayatımızda hem de genel hayatımızda olumlu olmayan her ne varsa olumluya dönüşür ve güzel şeyler bizi bulur. 

Sağlıkla, mutlulukla, huzurla...
Sevgiler,
AstroSero





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SATÜRN RETROSU, MERKÜR RETROSU, 11 NİSAN DOLUNAY ETKİLERİ VE 16 NİSAN REFERANDUMU

NİSAN AYINDA GÖKYÜZÜNDE YOK YOK! 6 Nisan’da satürn retrosu başladı 26 Ağustos’a kadar bu retro devam edecek. 9 Nisan’da merkür retrosu başlıyor, 4 Mayıs’a kadar devam edecek.  Venüs retrosu da hala devam ediyor, 15 Nisan’a kadar da devam edecek.  11 Nisan’da terazide dolunay gerçekleşiyor.  Ve bu kadar retroların olduğu bir dönemde bir referandum gerçekleşecek. Sonuçlar ne olursa olsun retrodan etkileneceği kesin!  SATÜRN RETROSU  İlk olarak; SATÜRN RETROSU bazı şeyleri daha net görmemizi sağlayacak. Satürn hep engelleyici, kısıtlayıcı gezegenmiş gibi düşünülür fakat çok fazla retronun sizi kısıtlayacağını düşünmüyorum, yani en azından çok fazla fark etmeyeceğiz çünkü uzun zamandır aslında kısıtlamalar, engeller söz konusuydu. Satürnün yay burcunda retro harekette bulunması yayın sembolize ettiği konuları etkileyecek. Yayın sembolize ettiği konular neler?  Özgürlük, küçük grupların bağımsızlığını ilan etmesi, seyahat, ulaşım, eğitim, akademik kariyer, yüksek öğ

9 TEMMUZ OĞLAK BURCUNDA KANLI DOLUNAY! (TÜM BURÇLARA)

Merhabalar, 9 TEMMUZ’da, sabah 06:06’ da  oğlakta kanlı denilebilecek bir DOLUNAY gerçekleşecek.  Her zaman söylediğim gibi, yine bu dolunayın sadece oğlakları değil; tüm dünyayı, insanlığı etkilediğini tekrar belirtmek istiyorum. Fakat hepimizi farklı farklı evlerden etkileyecek. Mesela Türkiye’yi ortaklık ve evlilik evi dediğimiz 7. evden etkileyecek.  Neden kanlı dolunay diyoruz? Çünkü bu dolunay mars ve plüton etkilerini hissettirecek. Yani hırslı, cesur, mücadele etmek isteyen, kıskanç, inatçı, ciddi bir dolunay bu.  Bazı alanlar açısından bize mücadele yeteneği kazandırıp, istediklerimiz için sonuna kadar savaşmamız gerektiğini öğretecek.  Ticaret, iş, kariyer, para konularında mücadele edilmesi gerektiğini ve gereksiz münakaşalara girilmemesi gerektiğini gösterecek. Tartışmaya çok açık bir dolunay. Hemen hemen herkesin birbirine saldırmak isteyeceği, birbirini kıskanabileceği, dişlerini göstereceği, kin, öfke, kibir gibi kötü duyguların açığa çıkabi

21 AĞUSTOS 2017 TAM GÜNEŞ TUTULMASI VE ETKİLERİ

Herkese merhaba!  21 Ağustos günü merakla beklediğimiz güneş tutulması gerçekleşecek! Ülkemizden gözlemlenemeyecek olan tutulma Amerika, KB Afrika, KD Asya, Avrupa’nın batısı gibi pek çok yerden gözlemlenebilecek. Tutulma aslan burcunda gerçekleşiyor ama tabii ki sadece aslan burçlarını etkilemiyor, tutulmanın ana konuları aslan etkisinde. Tutulma Amerika’yı çok önemli ölçüde etkileyebilir. Amerika’nın hayatında çok önemli başlangıçlara sebep olabilir. Amerika’nın yakın gelecekte alacağı kararlar, tüm dünyayı etkileyecek nitelikte olabilir. Ülkemize bakacak olursak, Türkiye’nin 3.evini etkileyecek bir tutulma. Türkiye saatiyle 21:20 civarında max seviyeye çıkacak.  Ülkece kibirli, egolu bir tavra bürünebiliriz önümüzdeki 1 ay boyunca.  Tutulma iklim değişiklikleri, ufak tefek deprem, yangın, sel, yoğun rüzgarlar ile ilişkili olabilir. Tutulmadan sonraki 1 ay boyunca bu tarz olaylara açık olunabilir, dikkat etmekte fayda var.  Sağlık olarak kalp, dolaşım sistemi