Ana içeriğe atla

29 ARALIK 2016 09:52 YILIN SON YENİAYI VE BURÇLARA ETKİLERİ





Açıkçası neresinden başlasam bilmiyorum ama bu sefer olumsuzluklardan çok fazla bahsetmek istemiyorum her ne kadar olumsuz etkileri olsa da. Böyle diyip sizi biraz huzursuz ettim biliyorum ama güzel bir güzel haber vereceğim, eğer ki 2016'da finansal anlamda zorlandıysanız, şirket veya kişisel olarak ekonomik zor bir süreçten geçtiyseniz, bu yeniay sayesinde 2017'ye giriş yaparken bir nebze toparlanabileceğinizi ve maddi anlamda olumlu gelişmeler olabileceğini söyleyebilirim. 

Bu yeniay mantıklı karar vermemiz gerektiği konusunda uyarıyor bizi. Oğlak’ta olması, bir nebze mantıklı kararlar aldıracak olsa da çokça inatçı, hırslı, otoriter, dediğim dedik de yaptırabilir. Özellikle yakınlarınıza, ailenize, kardeşlerinize karşı sert olmamaya özen gösterin, iletişimde daha dikkatli olun. Nasılsa onlar benim yakınlarım her şeyi anlar diye düşünmeyin, onların da bir son noktası var elbette. Dolayısıyla bu yeniayda aile bağlarınızı güçlendirmeniz gerekiyor, birlikte hareket etmelisiniz. 

Eş/partner veya ortak olunan kişilerle ilgili maddi konulara sebep olabilir, başkalarından gelen paraları etkileyebilir. Bu süreçte ticarette daha dikkatli olunmalı. Para geleceği gibi harcamaların da birden arttığını görebilirsiniz. Merkür de hazır retro iken bu hafta yarım kalmış işlerinizi halledin derim. 

Özellikle geçmişe dönük ilişkiler, işler, maddi kazançlar eğer yarıda kalmışsa, bu konularda bir tamamlanma olmamışsa bu konular tamamlanabilir, çözülebilir. Yani demek istediğim örneğin aşk, evlilik ya da ailevi konularda, işle, kazançla ilgili konularda geçmişte hata yaptıysanız veya yürümeyen bazı şeyler varsa bunlarla yüzleşmenize sebep olabilir. Ama bu konuların iyi veya kötü artık net bir çözüme ulaştığını da söyleyebiliriz. Geçmişte yaşadığınız sorunlar bu dönem tekrar ortaya çıkabilir ve artık bir çözüm yolu bulabilirsiniz buna. Eğer problemleri detaylıca konuşup hataları kabul ederseniz iyi bile sonuçlanabilir, ancak geçmişteki olayları deşip deşip, öfke püskürtmeye devam ederseniz sonu biraz hüsran olabilir açıkçası. 

Biraz öfkeye hakim olmak lazım bu süreçte. Ayrıca biraz kırılgan, hassas, söyleyeceği belli olmayan biri haline de getirebilir bizi. Yani sevdiklerimiz dilimizden çekebilir, aman diyeyim. Ayrıca geçmişe dair karşılaşmalar da olabilir. Ayrıca lütfen kimseyi gözünüzde çok büyütmeyin. 

Bu süreçte dedikodular, yalan dolanlar, aldatmacalar, aldanmalar çok olabilir, biraz gözünüzü dört açmakta fayda var ama her söylenene de inanmayın. 

Türkiye açısından baktığımızda bu yeniayın zorlayıcı yanı şiddet, tecavüz, cinayet, intikam, eylem vs gibi şeyler olabilir. Yani umarım olmaz ama dikkatli olmakta fayda var özellikle de yılın son günlerinin biraz tehlikeli olduğunu daha önce de söylemiştim. Yani demek istediğim güvenlik konularını etkileyebilir, bu konuda hepimiz daha hassas olabiliriz. Ayrıca uluslararası ilişkiler, başka ülkelerin söylemleri, siyasetçiler daha çok konuşulabilir. 

Özellikle yurtdışı bağlantılı iş yapanlar, yabancı ortaklı veya uluslararası şirketlerde çalışanlar bu süreçten daha çok etkilenebilir. Basın yayın, medya, tv, organizasyonlar daha çok konuşulabilir. Uzay, teknoloji ve bilimsel konularda bazı çalışmalara, haberlere, bu alanlardaki kişilerle ilgili duyumlara sebep olabilir. 

Sağlık olarak; görme bozuklukları, baş, eklemler, kas ve iskelet sistemi, solunum yolları, cilt, dişler, bacaklar, kemikler, ruh sağlığı hassas olabilir. Özellikle depresyona girmemeye dikkat etmeli çünkü yeniay yeni ve güzel enerjiler göndermek içindir, geçmişi sürekli deşmek için değildir! Ayrıca ilaç, alkol alırken dikkatli olmalı, zehirlenmelere sebep olabilecek bir süreç. Her ilacı da içmeyin mümkünse! Doğalgaza, ocağa da dikkat edin. 

Yeniayın bulunduğu ev bilinçaltıyla ilişkili. Eğer bu süreci iyi kullanırsanız karlı çıkarsınız. Nasıl mı? Eğer sorumluluklarınızla, istekleriniz arasındaki dengeyi kurabilirseniz, yaşamınızı düzenlemeniz, iyileştirmeniz adına gayet olumlu olabilir. Ancak tam tersi durumlarda yani sürekli geçmişe odaklanma, bilinçaltında sürekli endişe ve korku barındırma, sorumluluktan kaçma vs durumlarında sizi tepetaklak edebilir. O yüzden bilinçaltınızdaki korkularınızla yüzleşmeli, her şeye rağmen moralinizi yüksek tutmalısınız. Yaşanılan her şeyden bir ders çıkarır, hatalarınızla yüzleşir, kendinize olan güveninizi kaybetmez ve moralinizi yüksek tutarsanız hayatınızda yeni bir sayfa açmanız için gayet olumlu bir yeniay olacaktır. Eğer bunu yapmazsanız psikolojik olarak karmaşa içinde bulabilirsiniz kendinizi.


Şimdi o merkür retrosu, mars balık geçişi vs bunların hepsini bir kenarda tutup yeniaya odaklanmak, silkelenmek, yenilenmek lazım. Evet 2016 zor geçti ve belki biraz da zor bitecek ama yeniayın olumlu etkilerinden faydalanabilmek için biraz kabuğumuzu kırmalı, biraz daha özgüvenli, biraz daha mantıklı ve dürüst olmalıyız

O yüzden ana temamız, moralimizi yüksek tutmak, kendimize güvenmek ve sorumluluk almak. Yani tembel ve karamsar olanlar, yeniyıla da öyle girer benden söylemesi :) 

O halde yeniay yılın son yeniayı iken bu yeniayda yeni ve güzel hedefler belirleyelim kendimize, mantıklı kararlar alalım. Daha sorumluluk sahibi olalım, sevdiklerimize daha güzel davranalım. Aşk, çocuk, aile, evlilik, iş konularında değişimlere, başlangıçlara hazır olalım. Öfkemize, dilimize hakim olalım. Ancak içinize sinmeyen şeyler varsa bunlara eyvallah demeyin. İçinize sinen şeyleri yapın. İçinize sinen yerde çalışın. İçinize sinen insanlarla olun. 

YILIN SON YENİAYININ BURÇLARA ETKİLERİ

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇ:  İş, kariyer, meslek konularını etkileyebilir. Bu süreçte bir hedef belirlemeli ve meslek olarak sana tatmin sağlayacak şeylere yönelmelisin. Eğer sevdiğin bir iş/kariyerin varsa bunda kendini daha fazla geliştirmek için bir şeyler yapmalısın. Eğer memnun olmadığın bir iş/kariyere sahipsen bunu değiştirmek isteyebilirsin. Biraz kendini dinlemeli, ne istediğinize karar vermelisin. Senden üst konumda olan, otorite sahibi kişilerle veya daha tecrübeli kişilerle iletişimlerinde sabırlı olmalı, öfkeni kontrol etmelisin. 

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞA: Yurtdışı bağlantılı işlerde, ticarette, seyahatlerde, yabancılarla olan ilişkilerde, yüksek eğitimde, hukuki konularda dikkatli olunmalı. Özellikle uluslararası şirketlerde çalışan veya yabancılarla iş yapan kişiler biraz daha dikkatli olmalı bazı zorlanmalara sebep olabilir. Farklı kültürler, farklı inançlar, farklı dinlerle bir arada olabilirsin. Eğitimle ilgili konularda bazı tamamlanmalar yaşayabilirsin. 

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER : Ortak kazançları, başkalarından gelen paraları etkileyebilir. Ödemeleri, borçları ilgilendiriyor. Artık maddi ve manevi anlamda biraz rahatlama sürecine girdiğini söyleyebilirim. Bence varsa borcun, ödemelerin zamanında yapmalısın. İlişki konusunda kendini daha özgür hissedebilirsin bu dönemde. Eğer kalbi boş olanlar varsa yeni flörtleşmelere hazır olsun. Bu süreçte tutku, arzular artabilir.

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇ: İlişkiler, evlilik, ortaklıklar etkileniyor. Hayatında biri varsa ve geleceğine de onla devam etmek istiyorsan hatalarını, yanlışlarını gözden geçir ve düzeltmeye git. Ancak seni tatmin etmeyen, mutsuz olduğun bir ilişki varsa bunu sonlandırabilirsin. İlişkide sen ve benden ziyade biz olabiliyor musunuz, buna bakmalısınız. Eğer taşınma, yer değiştirme konuları varsa da bunlar gözden geçirilebilir. 

ASLAN VE YÜKSELEN ASLAN: Bu süreçte iş ve çalışma koşullarına özen göstermeli, düzenli ve sağlıklı beslenmeli, iyi uyumalı, stresten uzak durmalısın. İş ve çalışma koşullarında bazı değişmelere sebep olabilir. Sağlığa bu süreçte özen göstermen şart, yeni bir hayat tarzı benimsemen gerekebilir. Bundan sonrası için hayatına bir düzen kurmalı, yeteneklerini gösterebileceğin bir alanda iş sahibi olmalı ve doğru seçimler yapmalısın. 

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAK: Aşk, flört, çocuklar, tutkular, sanatsal çalışmalar yönüyle etkileyebilir seni. Bu süreçte gerçekleri en saf haliyle görmek için dikkatlice bakman gerekiyor. Yanlış seçimlere dur demeli, olmayacak hayallerin peşinden koşmamalısın. Eski sevgililere, ilişkilere tutunmamalısın. Kendine özen gösterirken sosyal hayatın içinde de yer al. Mükemmeli ararken zaman kaybetmek yerine sahip olduğun mükemmellikleri keşfetmelisin. Böylece daha huzurlu ve güvenli olursun. 


TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİAile, yuva konuların etkileniyor dolayısıyla bu konularda değişim olabilir. Yeni yuva kurulabileceği gibi yuvadan ayrılmaya da sebep olabilir kimileri için. Aile büyükleriyle aranı düzeltmen için iyi bir süreç, sorumluluklarını yerine getirmelisin. Başkalarında huzur, güvenlik veya sevgi aramak yerine önce kendi içindeki doğru ve yanlışlarla yüzleşmelisin ancak öyle mutlu olabilirsin. Dağınıklığı bırakmalı, değişime evet demelisin. 

AKREP VE YÜKSELEN AKREP: Konuşulmamış konular, yarım kalmış sözler varsa bunları zamana bırakmalısın. Çevrenizdeki insanlara dikkat et, doğru seçimler yap. Hiç kimsenin etkisi altında kalma. Zamanını güzel değerlendir, planlı ol. Eğer kardeşin varsa hayatına aşırı müdahale etme. Yakın çevrenden, akrabalardan evlilik, nişan veya boşanma gibi bir haber almana sebep olabilir. Seni üzen insanlardan uzak dur.

YAY VE YÜKSELEN YAY: Para konularında değişimlere sebep olabilir, kazanımlarını daha doğru kullanmalı, doğru tercihler yapmalısın. İsteklerinin büyüsüne kapılarak abartılı, gereksiz harcamalarda bulunmamalısın. Para konularında biraz daha dikkatli olmakta fayda var, sahip olduklarının kıymetini bilmelisin. Hayatında yaptığın yanlışlar varsa bunları bulman için destek olacaktır. Hatalarından ders çıkarman gereken ve felaket tellallığı yapmaman, daha pozitif bakman gereken bir süreç .

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAK: Kendini ifade etmekte zorlanabilirsin. İlişkilerde karşındakini yargılamak veya kusur bulmak yerine, değişkenlikleri kabullenmek, empati yapmak daha iyi olabilir. Karşılıklı haklara saygılı olmalısın. Eğer dengesiz ve sorunlu bir ilişkin varsa bu bazı sonlanmalara sebep olabilir veya bu dönem biraz zor geçebilir. Hayatından gereksiz şeyleri çıkarmalısın. Aile konusunda daha hassas olabilirsin. 

KOVA VE YÜKSELEN KOVA: Başkalarını eleştirmek yerine biraz kendine yönelmelisin. İlişkilerde kıskançlığa sebep olabilir. İlişkileri gözden geçirmeli, yanlışlarının altını çizmeli ve doğru seçimler yapmalısın. Liderlik yeteneklerin ortaya çıkabilir. Sosyal hayat, dostlarla bir araya gelmek, organizasyonlar bu süreçte iyi gelebilir. Boş hayaller peşinde koşmamalı, kendi gerçeğini yaratmalısın. Önceliklerini belirlemeli, hayatın zorluklarıyla mücadele etmekten kaçınmamalısın.

BALIK VE YÜKSELEN BALIK: Sorumluluk alacağın, hayatını düzenleyeceğin bir süreç. Moralini yüksek tutmalısın. Yoğunluk artabilir zaten bu süreçte tembellik iyi gelmez sana. Bir türlü veremediğin kararlar varsa bunlar için uygun bir süreç. İnsanlarla iç içe olmak sana iyi gelecek. Gereksiz endişe ve korkulardan arındırmalısın kendini. Israrla devam ettirmeye çalıştığın bazı şeyler eğer sonuç vermiyorsa artık bunları devam ettirmeyebilirsin. Takılıp kalma, başka şeylere yönel.  

Herkese şimdiden huzurlu, sağlıklı, mutlu, bereketli, sevgi ve barış dolu seneler dilerim! 

Sevgiler,

Seren 



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SATÜRN RETROSU, MERKÜR RETROSU, 11 NİSAN DOLUNAY ETKİLERİ VE 16 NİSAN REFERANDUMU

NİSAN AYINDA GÖKYÜZÜNDE YOK YOK! 6 Nisan’da satürn retrosu başladı 26 Ağustos’a kadar bu retro devam edecek. 9 Nisan’da merkür retrosu başlıyor, 4 Mayıs’a kadar devam edecek.  Venüs retrosu da hala devam ediyor, 15 Nisan’a kadar da devam edecek.  11 Nisan’da terazide dolunay gerçekleşiyor.  Ve bu kadar retroların olduğu bir dönemde bir referandum gerçekleşecek. Sonuçlar ne olursa olsun retrodan etkileneceği kesin!  SATÜRN RETROSU  İlk olarak; SATÜRN RETROSU bazı şeyleri daha net görmemizi sağlayacak. Satürn hep engelleyici, kısıtlayıcı gezegenmiş gibi düşünülür fakat çok fazla retronun sizi kısıtlayacağını düşünmüyorum, yani en azından çok fazla fark etmeyeceğiz çünkü uzun zamandır aslında kısıtlamalar, engeller söz konusuydu. Satürnün yay burcunda retro harekette bulunması yayın sembolize ettiği konuları etkileyecek. Yayın sembolize ettiği konular neler?  Özgürlük, küçük grupların bağımsızlığını ilan etmesi, seyahat, ulaşım, eğitim, akademik kariyer, yüksek öğ

9 TEMMUZ OĞLAK BURCUNDA KANLI DOLUNAY! (TÜM BURÇLARA)

Merhabalar, 9 TEMMUZ’da, sabah 06:06’ da  oğlakta kanlı denilebilecek bir DOLUNAY gerçekleşecek.  Her zaman söylediğim gibi, yine bu dolunayın sadece oğlakları değil; tüm dünyayı, insanlığı etkilediğini tekrar belirtmek istiyorum. Fakat hepimizi farklı farklı evlerden etkileyecek. Mesela Türkiye’yi ortaklık ve evlilik evi dediğimiz 7. evden etkileyecek.  Neden kanlı dolunay diyoruz? Çünkü bu dolunay mars ve plüton etkilerini hissettirecek. Yani hırslı, cesur, mücadele etmek isteyen, kıskanç, inatçı, ciddi bir dolunay bu.  Bazı alanlar açısından bize mücadele yeteneği kazandırıp, istediklerimiz için sonuna kadar savaşmamız gerektiğini öğretecek.  Ticaret, iş, kariyer, para konularında mücadele edilmesi gerektiğini ve gereksiz münakaşalara girilmemesi gerektiğini gösterecek. Tartışmaya çok açık bir dolunay. Hemen hemen herkesin birbirine saldırmak isteyeceği, birbirini kıskanabileceği, dişlerini göstereceği, kin, öfke, kibir gibi kötü duyguların açığa çıkabi

21 AĞUSTOS 2017 TAM GÜNEŞ TUTULMASI VE ETKİLERİ

Herkese merhaba!  21 Ağustos günü merakla beklediğimiz güneş tutulması gerçekleşecek! Ülkemizden gözlemlenemeyecek olan tutulma Amerika, KB Afrika, KD Asya, Avrupa’nın batısı gibi pek çok yerden gözlemlenebilecek. Tutulma aslan burcunda gerçekleşiyor ama tabii ki sadece aslan burçlarını etkilemiyor, tutulmanın ana konuları aslan etkisinde. Tutulma Amerika’yı çok önemli ölçüde etkileyebilir. Amerika’nın hayatında çok önemli başlangıçlara sebep olabilir. Amerika’nın yakın gelecekte alacağı kararlar, tüm dünyayı etkileyecek nitelikte olabilir. Ülkemize bakacak olursak, Türkiye’nin 3.evini etkileyecek bir tutulma. Türkiye saatiyle 21:20 civarında max seviyeye çıkacak.  Ülkece kibirli, egolu bir tavra bürünebiliriz önümüzdeki 1 ay boyunca.  Tutulma iklim değişiklikleri, ufak tefek deprem, yangın, sel, yoğun rüzgarlar ile ilişkili olabilir. Tutulmadan sonraki 1 ay boyunca bu tarz olaylara açık olunabilir, dikkat etmekte fayda var.  Sağlık olarak kalp, dolaşım sistemi